Kevät

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Ja siitä se idea sitten lähti...

Hyvät ideat syntyvät silloin kuin niitä ei juuri pahemmin yritä keksiä. Tämä syntyi pääsiäisenä +15 asteen aurinkoisessa säässä, jäällä, pilkkivapa kädessä ja ahvenkasa vieressä. Päätin, että Mäkivuotin kartanon alapuolella oleva taso tarvitsee järkevämmän käyttötarkoituksen. Aikaisemmin taso on ollut ihan avonainen ja kaikki rumat tavarat ovat vaan jotenkin aina eksyneet juuri tänne. Nyt otin hyllyn pois ja ompelin eteen verhon.



Nyt verhon taakse saan hyvin eniten käyttämäni käsityökirjat (ennen ovat olleet kaapissa hankalasti) sekä myös lisäsäilytystilaa keskeneräisille projekteilleni, kuten kasvihuoneelle tällä kertaa.


Kuvatessani näitä hoksasin, etten ole tainnut kuvata ollenkaan ompeluhuoneen uusia verhoja (tai ovat ne siinä jo puolisen vuotta roikkuneet). Näiden idea lähti keittiöpyyhkeestä :) Ostin tuon upean keittiöpyyhkeen, joka on tuossa verhon keskellä, yhdestä ihanasta sisustusliikkeestä. En kuitenkaan raskinut ottaa sitä käyttöön ja yhtäkkiä hokasin, että siitähän tulee kaunis kappa. Kyllä se tarvitsi vähän pellavaa ja pitsiä kaveriksi.


Pyyhkeestä jäi yli pienet suikaleet, joista tein nämä tyynyt. Nämä on tainnut vilistä useampaankin kertaankin jo joidenkin juttujen taustalla.


Some sewing that I have done lately. Curtains and pillows.

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Tuoksupusseja

Värkkäys etenee sykleissä. Jonakin viikkona tekee hullun lailla yhtä ja toisena toista. Viime viikolla oli ompeluviikko. Näitä tuoksupusseja  on näkynyt erinäisissä blogeissa ja sisustuskaupoissa, niinpä keksin niistä viikon pikkuvärkkäyksen.



Ranskalaisromanttiset printit netistä, siirto kankaalle, muutama tikki, hyvää hajua sisälle ja siinäpä se.

Ylimmällä tasolla olevat pussit on täytetty kahvinpavuilla, keskimmäiset ruusuteellä ja alimmaiset laventelilla. Kankaana on valkoinen pellavakangas.

En oikein pidä keinotekoisista ja muovisista hajustimista, nämä ovat sieviä koristeita ja tuovat ihanan hennon tuoksun kodinhoitohuoneeseen ja wc:hen.


Samalla kun hain paikallisesta sisustusliikkeestä kuivattua laventelia, ostin itselleni peltiset kirjaimet ja numerot kahdessa eri koossa. Aikaisemminkin olen vastaavat ostanut (en tosin näin kauniita), mutta ne joutuivat muuhun käyttöön. Näillä on kätevä painaa kankaalle ja paperille ihan mitä haluaa ja ovat hyvin pitkäikäiset sabluunat. Jos kiinnostuitte näistä, niitä saa sisustuskauppa Valleysistä.

Last week I made some coffee-, lavender- and rose potpourries and bought some metallic stencils.

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Pitkä matka meille

Tänä päivänä lähdin pyöräilemään paikalliselle kirppikselle. Sieltä löysin upeasti tuunatun matkalaukun, jota ei vaan voinut olla ostamatta. Tällä laukulla on ollut varmasti mielenkiintoinen elämä ja nyt se on muuttanut meille.



Laukussa on hienosti tehtyjä ranskalaisromanttisia tekstejä, pitsiä ja vanhoja kuvia.

Matkan varrelta on jäänyt laukun kylkeen myös mielenkiintoinen dokumentti.


Laukku on sisältäkin siistissä kunnossa, mutta voi olla että jossain vaiheessa sisustus menee vielä uusiksi.


Laukku päätynee ompeluhuoneeseeni. Vielä en ole päättänyt mihin tarkoitukseen...ehkä tästä tulee lankojen tai käsityötarvikkeiden säilytyspaikka tai sitten Tildojen koti, aika näyttää ;)

I bought this beautiful repainted bag from the flea market.

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Romanttinen penkki

Eilen Pikku Rouvien miitingissä väkersin kasvihuoneeseen penkin. Olen aina haaveillut, että siinä minun omassa kasvihuoneessani pitää olla tyynyillä täytetty penkki, johon voi käpertyä lukemaan kirjaa tai tekemään käsitöitä.


Tyynyt tein viime viikolla, näitä pitää tehdä vielä lisää. Myös Outilta joulukalenterissa saatu talvinen puu sai kesäisemmän ilmeen.


Swappi meillä oli tällä kertaa aivan kertakaikkisen ihana! Aiheena oli jostain kumman syystä pinkki ;) Katsokaa näitä! Ihan herkkuja kaikki! Itse sain Jaanan tekemän suloisen kannun, kukkaruukun ja leivokset. Taitavat kaikki päätyä kasvihuoneeseen :)


These items are minuatures for my minuature greenhouse.

Pretty Pink!

Uskokaa tai älkää, meidän kotiin on tullut pinkkiä! Rakastan valkoista väriä ja sen monia eri sävyjä. Käytän värejä sisustuksessa erittäin harkiten, mutta joskus kaipaan jotain väriä, varsinkin näin keväisin!

Ompelin ihanasta Marimekon vaaleanpunaisesta Tantsu-kankaasta pöytäliinan ja muutaman koristetyynyn.


Rakastan kukkia, niitä meillä pitää olla aina!


Kaiken tämän pinkin mielenhäiriön syypää on tämä vaaleanpunainen Mariskooli, joka vain lähti mukaan kaupasta.


Ihanaa pinkkimäistä ja aurinkoista kevätpäivää kaikille!

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Muurari muurasi kasvihuonetta

Kasvihuoneella tapahtuu. Lattian ja sokkelin muuraukset on saatu päätökseen. Lisäksi on tehty jo vähän listoituksia ja ovissa on jo lasit ja vetimetkin valmiina.




Printit, penkki, ovien vetimet sekä sisällä oleva patsas ja allas on ostettu DHE:sta. Kukkakori on saatu Jaanalta sekä sisällä oleva runkopuu Outilta. Tuoli on lainassa Mäkivuotin kartanon alakerrassa olevasta kahvilasta. Tänne tulee aikanaan ihan omat puutarhakalusteet. Niin ja Vespanhan ostin itselleni tuliaiseksi Roomasta.


Sisäpuolen ikkunanpielet näyttävät karuilta, mutta ei hätää, niihin tulee vieä kiinni ikkunalasit sekä sisäpielet. Nyt pitäis aloittaa isojen ikkunoiden tekeminen...kuitenkin keksin taas jotain kivempaa pikkujuttua ;)

Kukkalaatikoita

Idean näihin kukkalaatikoihin sain omalla ikkunalaudallani olevasta kauniista kukkalaatikosta. Tein kasvihuoneeseen samanlaisen ja myös vähän toisenlaisen laatikon, tietysti vähän pienemmässä koossa :)



Puutarhakyltti tulee myös tarpeeseen!