Kevät

tiistai 28. toukokuuta 2013

Hauska ja helppo pussukka

Törmäsin netissä hauskaan ja helppoon pussukkamalliin, jota piti heti testata. Linkki ohjeeseen löytyy täältä. Ja kyllä, totta linkissä puhuttiin, pussukka oli erittäin helppo. Sellaisellekin, joka välttelee vetoketjujen ompelua :) Kannattaa kokeilla, näihin saattaa jäädä koukkuun! Aina löytyi kaapista vielä ihanampi kangas kokeiltavaksi.

Alempi pussukka on tehty juuri ohjeiden mukaan eli on sopiva pieneksi meikkilaukuksi tms. Isompaan mahtuu esimerkiksi sukkapuikkoja. 


Tämän pussukan kankaan olen kirjonut jo joskus aikaa sitten vapaalla konekirjonnalla. Siellä se on kaapissa odottanut juuri tätä pussukkaa :) Kankaassa toistuu hellittelysanoja omasta pikkumussukastani ja taitaa siellä pikkuneidin nimikin vilahtaa jossain kohti.



Vielä oli myös tilkku kevättakkikangasta tilkkulaarissa. Hatun ompelin jo jonkin aikaa sitten ja nyt onkin koko setti koossa. 


Kevät vai kesä?

Tämä kevät on ollut ihmeellinen! Nyt jo kaksi viikkoa olemme saaneet nauttia ihmeellisen lämpimistä säistä. Aurinko se vain porottaa täydeltä taivaalta ja sadepisaroita on nähty vissiin pari viikkoa sitten. Puutarhakin elää jo ihan täyttä kesää. Kasvimaasta puskee näkyville jo jos jonkinmoista tainta, pionit ovat jo puoli metriä pitkiä ja mansikoissa on kukkia...HEI! NYT ON VIELÄ TOUKOKUU! Kyllä on todella pitänyt hammasta purra ja vetää lompakon nyörejä tiukemmalle, etten ole puutarhalta jo ostanut kesäkukkia. Jossain mielen syövereissä kummittelee se perinteinen juhannus kalsareineen :) 

No, nautitaan kesästä nyt kun se täällä on, kalenteriin katsomatta! Hyvää kesää!






maanantai 13. toukokuuta 2013

Huhtikuun kankaankadotustalkoot

Kankaita ilmestyy kaappiini vähän väliä. En tiedä mistä ne sinne tulevat, mutta jossain välissä niistä pitää pyrkiä eroon, ettei kaappi mene täyteen! Huhtikuussa FB:ssa oli kankaankadotustalkoot ja liityin siihen mukaan. Tavoitteena oli siis jäädä miinukselle kangaskulutuksessa. Jos ostaa jotain uutta kangasta, saa metrimäärän verran plussaa ja jos ompelee, saa kulutuksen verran miinusta. Kuukauden loppusaldo näytti lopulta seuraavaa: ommeltu 5,5m, ostettu 2,2m = 3,3metriä miinusta. 

Tässä tulee kuvapläjäys ommelluista pikkuneitisen kesävaatteista:

Fiinimpi kesätakki. 
Kankaan ostin sisustusliikkeen alekorista, vuori on lakana omasta lapsuudestani.


Bambipaitoja.


Bambibodeja.


Leijonaa, heppoja ja unikkoa bodeina ja paitoina.


Froteinen kesäjumpsuit. 
Huomioikaa kuvauskaverin jalat kuvassa :)


Tämä oli mukava projekti ja tällä mentaliteetilla aion ommella tästä eteenpäinkin :)